Barion Pixel

A Dunakanyar hivatalosan a Duna Budapest és Esztergom közötti szakasza. Maga a tájegység két megye, Pest megye és Komárom Esztergom megye területén helyezkedik el, a Duna pedig ezen a szakaszon a Börzsöny és a Visegrádi hegység között folyik. Sokan nem tudják, hogy a nevét arról kapta ez a tájegység, hogy a Duna folyásiránya itt változik meg.

Néhány szó a Dunakanyarról…

A Dunakanyar rendkívül fontos turisztikai körzet, hiszen rengeteg turistát vonzanak a gyönyörű kis városok, falvak, a hegyek, a Visegrádi fellegvár, az Esztergomi Bazilika és még sorolhatnánk a szebbnél szebb látnivalókat. A Dunakanyar egy igazi „látnivaló-bomba”. Egy sétarepülővel pedig egy megismételhetetlen élményt nyújt, hiszen a repülőről még inkább koncentráltabban kapjuk meg azt, amit mondjuk, egy földi túra alatt átélhetnénk. A repülési élmény során az összes látnivalót és nevezetességet érinteni fogjuk, ezért is használtuk a „látnivaló-bombát”.

A repülési élmény útvonala

A repülőtérről felszállva először Szentendre felé vesszük az irányt, amit akár a Dunakanyar kapujának is hívhatnánk, hiszen itt kezdődik. Szentendrét, egyébként a Dunakanyar ékszerdobozának is szokták hívni. Az egyik legkedveltebb turisztikai történelmi városka, amely Budapest mellett helyezkedik el, így nagyon gyorsan és könnyen megközelíthető a külföldiek számára is. Szokták még a művészetek városának is nevezni, abszolút megérdemelten, hiszen a 20. században rendkívül sok művész érkezett ide és gyűjtött ihletet. Egymás után alapították meg a kolóniákat és a művésztelepeket. Madártávlatból a sétarepülés során egyértelműen egy történelmi kis városka tárul a szemünk elé. Elég, ha csak a házak formáját az utcák elrendezését vagy csupán a háztetőket nézzük.

A sétarepülés következő „állomása” a Szentendre után elhelyezkedő Leányfalu. Leányfalu a Duna-Ipoly Nemzeti Park része és kiemelt üdülőövezet. A legnagyobb változás akkor történt a falu életében, amikor a 60-as években termálvizet találtak és megépítették a fürdőt, melyet természetes madártávlatból is megnézhetünk.

Szentendrei sziget megpillantása

Ahogy haladunk a repülővel, folyamatosan láthatjuk a Szentendrei szigetet. Egy picike kis sziget Budapest és a Dunakanyar között. Hossza kb. 31km, szélessége pedig 3,5 km (a legszélesebb pontján mérve). A sziget úgy alakult ki, hogy a Duna folyása jelentősen lelassul a Visegrádi szorost elhagyva, emiatt a hordalékát folyamatosan lerakta/lerakja. Érdekesség, hogy a sziget egészen az őskor óta lakott, melyet régészeti ásatások is bizonyítottak. A legismertebb települése Kisoroszi, mivel rendkívül sok turista látogatja a Sziget csúcsot, mely a nyári időszakban egy valóságos kis stranddá változik, ami a repülőből nézve rendkívül hangulatos élményt nyújt. Ha a repülés után szeretnénk szárazföldön is megközelíteni, akkor arra több lehetőség is kínálkozik. Busszal, révvel is megközelíthető, de a Tahitótfalunál lévő hídon kocsival és gyalogosan is könnyedén eljuthatunk a szigetre.

Dunakanyar sétarepülés Szentendrei sziget fölött

A Szentendrei szigetet elhagyva megpillanthatjuk a Dunakanyar központjaként ismert Vácot. A Duna bal partján helyezkedik el és Budapesttől kb. 30km-re található. A város életében mindig is meghatározó volt az egyházi jelenlét, így jelenleg is katolikus püspöki székhely. Így nagyon gazdag egyházi műemlékekben is, de természetesen más látnivalókat is találhatunk és láthatunk akár a repülőről is. Pl. Magyarország egyetlen diadalíve is itt található meg. A Dunakanyar sétarepülés csomagot egyszerűen, az oldalunkon keresztül is meg lehet rendelni.

Visegrád, a történelmi város

Ezt követően a repülő irányt vesz Visegrád felé, mely Magyarország egyik legkisebb és egyben az egyik legrégibb városa, mely a Dunakanyar szívében helyezkedik el, a Duna jobb oldalán. Visegrád méltán a Dunakanyar legszebb és leglátogatottabb része. Egyrészt köszönhető ez a történelmi jellegének, valamint a mesebeli környezetének. Visegrád jelképe a Fellegvár, melyet nem csak a kiállításai miatt, hanem az itt elénk táruló panoráma miatt is rengetegen látogatják. A sétarepülés alkalmával pedig egy egyedi látvány tárul elénk, hiszen úgy láthatjuk a panorámát, hogy közben benne van maga a vár is. Ezt egyszer mindenkinek át kell élnie. Fantasztikus repülési élmény!

Dunakanyar Esztergom Vác fölött

Visegrádot követően már csak egyetlen város maradt, amit a Dunakanyarban még meg kell néznünk, az pedig Esztergom. Szent István szülő és koronázási városáról van szó, mely a magyar katolikus egyház központja is egyben. Szintén a Duna jobb partján helyezkedik el. Budapesttől kb. 40 km-re található és a Dunakanyar legfelső városának is szokták nevezni. A sétarepülés alkalmával madártávlatból csodálhatjuk meg az Esztergomi Bazilikát, mely Magyarország legnagyobb temploma. Magassága kb. 100m, így valóban olyan, mintha egy karnyújtásnyira lenne tőlünk ez a fantasztikus és gyönyörű építmény.

Miután megcsodáltuk Esztergomot is, elindulunk visszafelé a repülőtér irányába. De a visszafelé út is rendkívül gyönyörű lesz, hiszen a Pilisen át vezet az út hazafalé. A Pilis hegyei nem kifejezetten magasak, a legmagasabb pontja a Pilis tető mely 756 m magas, amelyen kívül még 5db 600m feletti pontja van. Ez a 6 csúcs szinte egy pontban, a Pilis Sasbércén helyezkedik el. Madártávlatból a sétarepülés alkalmával így egyszerre láthatjuk az összeset. Természetesen láthatjuk a sokak által ismert Nagy-Kevélyt és Kis-Kevélyt is, mely után a Budaörsi dombok látványával zárul a repülés, és leszállunk a Farkashegyi repülőtérre.

Honnan tudjuk indítani ezeket a sétarepüléseket?

  1. Farkashegyi repülőtér (Budaörs)
  2. Gödöllői repülőtér
  3. Tököli repülőtér

 

Biztosak vagyunk abban, hogy aki ezt a repülési élményt választja, az egy felejthetetlen élmény részese lesz, mely örökre az emlékeiben fog maradni.

Kívánjuk, hogy éld át Te is!

Ha kedvet kaptál az élményhez, meg is vásárolhatod ezt a sétarepülés csomagot:

Új

Sétarepülés árak

„Budapest csodái”

Legjobb ár/érték arány!
Legnépszerűbb